Susnet

2007-07-02

Stigtur delux med utomsoknes

I söndags kom Magnus och Micke från Luleå för att rulla lite Pitestigar med mig och Mattias. Jag agerade guide och hade planerat Råbergs-turen först så vi möttes vid Siverts Snickeri i Öjebyn. Stöket på Råberget föll herrarna i smaken och vi hade allmänt trevligt. Uppe i stenstöket på berget pajjade jag ett växelöra på nån argsint sten och fick byta. Naturligtvis mitt i Norrlands största myggkonferens, foto av MickeS. MickeS synade marken en gång och jag fick hoppa bock över styret en gång. Nåväl, alla överlevde även om vi blev en smula åderlåtna av myggen.
Efter vi kommit tillbaka till bilarna åkte vi hem till casa Jonsson/Sandberg för burgargrillning. Burgarna satt som en fläskläpp och energin behövdes när vi trampade ut på Pitholmshedens släta snabba stigar. Denna andra tur avlöpte utan mekaniska problem eller vurpor ända tills vi nästan var tillbaka. 150 meter hemifrån fick jag punka, doh!
Allt som allt en grymt mullig dag (tack Carro för hjälpen!) och efter ett glas Les Roitelles Rosé somnade jag samma sekund jag la mig i sängen.

2 kommentarer:

  1. Ni verkar haft en toppen dag:) Trots mygginvation och vissa stenhinder, som pajjat det ena med det tredje.
    Varsågod gubben!

    SvaraRadera
  2. Ett tips: Om du stannar för att laga cykeln mitt i en myggkonferens, känn INTE medlidande för dina vänner genom att låta dem cykla före. Då kommer nämligen hela konferensen kalasa på enbart dig istället för utspritt på fyra personer. Tro mig.

    SvaraRadera