Susnet

2007-11-12

Impulsköp

Jag har i och för sig inte haft min P.2 särskilt länge men Dirt Jumper 3:an på den är inte någon särskilt exalterande bekantskap. Visserligen är den totalt skottsäker och funktionsduglig med enkelt men funktionellt innanmäte och styrrör samt innerben i stål (och generösa mängder av det), men rolig? Nä. Bristerna i mitt tycke är vikten - närmare 3,5 kg, sparsamt med inställningsmöjligheter samt att mitt exemplar är för 9mm-nav. Jag började fundera kring en lättare gaffel för 20mm-nav med omkring 100mm fjädringsväg och bättre inställningsmöjligheter. Bäst det var kom en knappt begagnad -07 Pike 426 U-Turn med poploc i min väg för rätt pengar. Då jag sedan tidigare är nöjd ägare till en Pike 454 Dual Air kändes det som ett säkert kort. Mellanmodellen 426 är rätt modell för hopphojen, solid krona och styrrör i stål men alla justeringar externt i motsats till billigaste 409:an. Så om man går igenom önskelistan då: 20mm-nav - check, bättre inställningsmöjligheter - check, 100mm fjädringsväg - check (justerbar 95-140), lättare - check (nästan ett kilo!). Frestelsen blev för stor och efter lite förvecklingar (tack Pelle Hå, räddaren i nöden) dök den upp på mitt utlämningsställe i så gott skick som säljaren påstått. Min vana trogen kunde jag inte låta saker vara ifred utan det bar iväg ut i garaget. Poploc med reglage på styret passar definitivt bättre på en mångsidig stigcykel än på en hoppcykel så det tillsammans med tillhörande Motion Control-tjofräs fick byta plats mellan de två Pikarna. Av ren fåfänga skiftade jag också ytterbenen för att få de svarta från den "nya" gaffeln på den i övrigt helsvarta Enduron. Alltså, gammal luftgaffel med nya svarta ytterben och poploc på Enduron och "ny" coilgaffel med gamla grå-gröna ytterben på P.2:an. Fast just nu överväger jag att lacka de gamla lite slitna ytterbenen vita. Det skulle sitta som en fläskläpp på P.2:an eller hur?

3 kommentarer:

  1. Det där såg ju riktigt finfint ut. Dubbla uppsättningar pansarvagnsgafflar då? PIKE verkar ju tåla vad som helst (nästan).

    SvaraRadera
  2. ...och jag som är för slö att byta mellanklinga och sätta på dubbdäck... :)

    SvaraRadera
  3. Vad ska jag säga, jag har haft lite tid över på kvällarna. Dubbdäck är redan monterade på Marinen och Carros Scott :-)

    SvaraRadera