Susnet

2008-06-05

Adrenalinstinn morgontur

I dag tog jag SX Trailen till jobbet. En lagom pendlarcykel på alla sätt och vis. Dagen till ära med nytt styre, ett Funn Full On 750 där 750 är bredden i millimeter. Jag har alltså fått för mig att testa ett riktigt brett styre. Ett Easton EA50 på 685mm satt på styrstammen innan. Det kändes i alla fall väldigt avigt första stunden på stigarna mot jobbet men så fort stigen började luta ifrån och jag intog attackposition kändes det genast bättre. Det är definitivt inget för stigåka men det var inte att vänta heller och det är för utförsrullande det inköpts. När Kanis öppnar för säsongen på lördag lär det visa sig hur jag kommer överens med det.
I alla fall finns en riktigt stökig och mullig utförslöpa som jag når med bara en liten omväg på väg till kontoret. Nu mår jag riktigt prima på adrenalin efter att ha klämt den i morgonvärmen innan jag började jobba :-)

3 kommentarer:

 1. Gott att kunna få sitt morgonadrenalin via cykeln, själv har jag jagat det med bil idag. Måste genast lägg av med, annars loosar jag nog stort när som helst.

  Skogsmys i Gesunda är inte lämpligt för tokbreda styren, förresten. :D

  SvaraRadera
 2. Allvarligt, ska man tänka på bredden på styret när man ska åka utför? Allt är ju individuellt men med tanke på att jag är nästan 190cm lång kanske mitt 630mm's som sitter på Transan är för smalt när man ska testa att köra utför lite i Gesunda senare i sommar.

  SvaraRadera
 3. Johan: Det är tycke och smak och kroppsstorlek. Rena utförshojar har dock generellt lite bredare styren för den ökade hävarmen och stabiliteten.
  Jag blev mest nyfiken och ville prova med bredare, det går ju alltid att kapa ner om det är för brett.

  SvaraRadera