Susnet

2008-08-26

Tillökning

I garaget alltså :-) Som förra inlägget antydde har ett paket befunnit sig på resa med destination mitt garage. I och med att det anlände idag så är det slut på kompromisserna, kartongen innehöll nämligen en riktig DH-hoj. Och det är inte en Specialized(!) utan en -08 Giant Glory DH1.
Hey there big boy
DH1 är en modell som normalt endast säljs i Australien, det sitter till och med klibbor på ramen som säger "Giant Australia, Melbourne" men ett gäng har alltså hittat till Sverige. Överlag är specen svenne-vettig och utan större svagheter, största nedköpet är väl att gaffeln är en Boxxer Race och inte en Team. Nåväl, det går att uppgradera en Race till Team genom att byta lite kompressions-prylar för 95£ så det kanske är så det blir.Gloryn är inte ny utan har har gått som hyrcykel i sommar på Åre Mountainbike Center. Priset var för bra för att avstå, även när man kalkylerat och budgeterat in att få byta/serva en del grejer. Och med ett glaset är halvfullt-perspektiv på det hela så slipper jag ju ha ångest över att repa ner en ny cykel... Eftersom jag är som jag är så tog det ca två timmar innan hela hojen plockats ner i molekyler för inspektion och service. Allt viktigt är det ordning på, det är mest kosmetiska blessyrer och en del kullager som behöver lite kärlek och fett.
Två timmar senare...

8 kommentarer:

 1. Snygg färg på den tycker jag. Snyggare än den som säljs i Sverige. Då har du något att dundra nerför berget med. Jag insåg igår att jag nog är för feg för nerförsåkning. Vi körde fegisspåret i Hammarbybacken och jag bromsade som en galning mest hela tiden.

  SvaraRadera
 2. Grattulerar till nya leksaker.

  SvaraRadera
 3. Har jag inte sagt att du skulle låta bli att köpa snabbare cykel för berget?

  Inte har du rivit gaffeln heller, naven då?

  Stort grattis och välkommen till klubben! :)

  Blir det Megaavalanche?

  SvaraRadera
 4. Alla:
  Tack.

  Tobbe:
  Jag hörde dig men jag tror det är ett fall av "tillräckligt gammal för att veta bättre men ung nog för att göra det ändå" :-) Ingen megalavin för mig pga andra åtaganden. Nästa år?

  SvaraRadera
 5. Förlägger gärna nästa Åreresa kring september, bara kabin går. Rätt trött på köandet och att inte komma med, vore mer soft i september tror jag.

  Tydligen rengar det inte speciellt ofta på hösten, finväder till snön kommer (som kan komma i slutet av september).

  Extra tråkigt för dig att Kanis verkar lägga ned nu. :(

  SvaraRadera
 6. Hoppla, vad trevligt..:)
  Grattis.

  SvaraRadera
 7. Jovars, har bara kört några timmar knuffcykel på småkullarna kring hemma så det är inte mycket att bilda en uppfattning på. Men så långt tycker jag den känns balanserad och förvånansvärt smidig. Det kommer välan nåt fylligare inlägg om det vad det lider.

  SvaraRadera