Susnet

2009-06-12

Haveri

Jag tyckte att jag hade väldigt ojämn kedjespänning på P.2an men hade inte tid att bry mig så mycket om det. Men när jag tappade kedjan blev jag tvungen att bry mig...finn ett fel på bilden till höger. Eller snarare ett symptom och ett fel. Drevbulten som gått rätt av och felet: drevbultarna är av aluminium. Tydligen håller det inte för min bestialiska kraft™ (yeah right!) och såpass låg utväxling som 1,83:1. Samtidigt passade jag på att byta aluminumdrevet mot ett i stål som dessutom har lite högre tänder vilket aldrig är dåligt på en singlespeed.

6 kommentarer:

 1. belastningen blir dessutom mycket högre när man kör på lillklingan. Stål är the shit på ganska många platser på cykeln

  SvaraRadera
 2. Ouch!

  Dom där alu klingbultarna drar man ju sönder med handkraft, känns ju som ett dumt ställe att tjäna några gram på så man undrar varför tillverkarna använder aluminium för sånt?

  Bra det blev åtgärdat! =)

  SvaraRadera
 3. Ett förtydligande är på sin plats tror jag efter att ha läst Harris kommentar: jag monterade alubultarna, det var inte original på Honevevar. Ett experiment med mindre lyckat resultat kan man säga :-)

  SvaraRadera
 4. Va! Tål inte alubultar benstyrka? Då är det bäst att jag byter min klingbultar omgående!

  SvaraRadera
 5. Är det ben- eller handstyrkan som varit för hög? :D

  SvaraRadera
 6. Jag drog dem bara med vanlig bitsmejsel som inte ger någon vidare kraft så jag tror inte jag dragit för hårt. Momentnyckel är för fegisar! :-)

  SvaraRadera