Susnet

2009-12-21

Säsongens första riktiga snöfall


På väg hem från jobbet på årets kortaste dag

Inatt och idag har det minsann snöat på riktigt. Säsongens första ordentliga snöfall. På lunchen skottade jag bort två decimeter och det ligger redan ytterligare en... Enligt yr.no ska det komma 2 mm nederbörd (i smält form då) till det här dygnet och imorgon 9 mm, onsdag 5 mm, julafton 12 mm och fredag 4 mm! Sammanlagt 32 mm förutom det som redan kommit det här dygnet. I och med att snön som kommer nu är luftig kallsnö så blir det sannolikt dryga 40 cm snö till fredag utöver de ca 20 som fallit idag.
Det var minst sagt en utmaning att hålla mig och hojen upprätt till/från jobbet idag. Tur att snön är så luftig annars hade det inte gått att cykla. I videon ser man att det är lössnö upp över pedalerna.Tur att jag köpt nya utförslagg från fritzarna på Sport Conrad för cykla lär inte funka på ett bra tag... Nä, nu tror jag att ska kolla Catch us if you can en gång till :-)

4 kommentarer:

 1. *Brrrr*

  Ja, det där såg verkligen ut som vinter, vet inte om det känns bra eller dåligt att man är för förkyld för att ta sig ut och cykla, rätt skönt att slappa i soffan med en schysst whiskey istället, fast det brukar kännas ännu bättre efter en slitig tur ute i snön. ;)

  SvaraRadera
 2. Härligt... Mina plattisar och snödamasker hoppas jag kommer till nytta i morgon. För tillfället vill jag bara vara hemma, det här vädret är ju underbart... Och jag som inte ens gillar vintern.

  SvaraRadera
 3. Verkar vara samma väder som här i 08-land ungefär. 3-4 dm snö, snöslungan har fått jobba i helgen!

  Faktum är att det kommit minst en dump med snö varje år sen vi flyttade till huset så den har varit bra att ha. Fast vi har bara -10 nu ungefär.

  SvaraRadera
 4. -19°C här nu på morgonen men inga sådana där snömängder. Härligt fluff ändå! Inte ofta man kan cykla i så djup snö. :)

  SvaraRadera