Susnet

2007-07-20

Stignöta igen

I dag körde jag, Mattias och Magnus en skön stadsnära tur. Jag gillar den rundan för den bjuder på det mesta; lite upp och lite ner, snabba stigar, brötiga stigar och nästan oändliga möjlighetar att kombinera ihop stigarna. Allt detta precis i utkanterna av Piteå tätort och med start från min dörr. Det är fantastiskt att vara skogscyklist i Norrland. Vi körde på rätt bra i dag då både Mattias och Magnus hade tider att passa. Trots gott tempo i bitvis stökig och teknisk terräng i ganska precis två timmar kände jag mig oförskämt fräsch och några vändor på pumpslingan fick avsluta dagens övningar.
Just det ja, jag körde "spd" igen för första gången på länge. Efter att tidigare inte riktigt ha kommit 100%-igt överens med Mallets karvade jag bort mer material från skosulorna och nu kändes det riktigt bra med säkrare ursteg. Men jag är kluven kring att "sitta fast" med fötterna. Det är inget snack om att det ger mer kraft men för mig är det 50/50 att det hjälper eller stjälper i teknisk (rolig) terräng. Och mitt vänstra knä har mått bättre, rent av bra, sen jag monterade av Malletsarna förra hösten. Men jag ska ge dem en chans igen ett tag och se hur det känns.
På bilden: Magnus som stajlar för kameran längs kraftledningen mellan Strömnäs och Norra Pitholm.

1 kommentar:

  1. SPD är lite meckigt när man ska trampa iväg, t.ex. när man tvingats stanna precis innan en switch-back. Men det tar jag hellre än att ha fötterna lösa, det är ju jätteläskigt när de börjar flytta runt på pedalen!

    SvaraRadera