Susnet

2008-02-09

ISIS och dess derivat, vilken dynga

Ett tag efter jag skaffade P.2an fick jag problem med Truvativ-vevarmarna och vevlagret. Interfacet dessa emellan är Truvativs ISIS-derivat Howitzer. Detta verkar lida av samma sjuka som ursprungliga ISIS: oavsett vilken typ av gänglåsning man använder och oavsett hur hårt man drar fast vevarmsbultarna så lossar vevarmarna och börjar knaka och glappa. Oerhört irriterande. Vevarna har suttit bra ett tag nu dragna med spärrskaft och grön (permanent) Loctite på bultarna. Jag drog så hårt med spärrskaftet att insex-8 skallarna på vevarmsbultarna deformerats en aning. Jävligt hårt mao. Men under dagens vinterstreetande började eländet till slut knarra igen i alla fall. Blä vad less man blir. Jag har haft samma problem med andra ISIS-vevpartier/vevlager, som varit nya ska tilläggas. Sammanlagt tre olika vevpartier och lika många vevlager. Alla som skapat problem har iofs varit billigare modeller från Truvativ....hmmm. Nä, nu blir det en uppsättning Shimano Hone M601 (med pedalgängor i stål) på P.2an i stället. Billigt, lätt, lättmekat och tillräckligt starkt. Jag är väldigt nöjd med de XT M760 och Hone M600 som sitter på S-Works Enduron och SX Trailen.
Men på positiva kontot: jag kan nu relativt konsekvent bunnyhoppa över knähöjd :-)

2 kommentarer:

  1. Det kan ju vara så att du dragit åt för hårt så att splinesinfästningen deformerats och därför börjat knarra. Bultarna behöver ju inte ha rört sig alls, menar jag.

    Trodde f.ö. problemet med ISIS var att få vevlagret att hålla, har inte hängt med om SKF fick ordning på det?

    Så du har lärt dig bunnyhoppa också, grumt!

    SvaraRadera
  2. Jag tvivlar på att jag skadat splinesen då jag haft samma problem med andra ISIS-vevpartier/vevlager (som varit nya ska tilläggas). Sammanlagt tre olika vevpartier och lika många vevlager. Alla som skapat problem har iofs varit Truvativ....hmmm. Har uppdaterat inlägget med den infon.

    SvaraRadera