Susnet

2008-08-06

Ååååååhhhhre

Joråsåatt, det är jättekul att köra bil...
Nu är vi just hemkommna från nästan två veckor på resande fot varav åtta dagar i Åre. Hela familjen och Pelle Hå inkvarterade sig som vanligt i den välbekanta trean på Frönäsudden. Tack Kicki för lånet! Varken jag eller Pelle tog ett enda foto under sex åkdagar vilket måste vara något slags antirekord. Men, för att parafrasera Ronny och Ragge, det är så mycket roligare att köra, köra fort som fan än att fota så det är vad vi gjorde mest hela tiden. Tyvärr gick Pelle omkull och satte styret i ljumsken och hämmades efteråt lite av det. Detta var förutom den skink-kaka han hade på höger skinka/höft sen tidigare. Gubbdownhilling tar på. Själv gick jag omkull lindrigt några gånger men gjorde mig inte illa alls.
Det finns många trevliga leder på berget och kombinationen Hällrajd/Hjulingen/Bräckebäck är fortfarande favoriten men downhillbanan, Jörgens stig och Tjärnis stig med sina switchbacks har seglat upp på topplistan. Den insatte kanske noterar att det mesta på topplistan är svarta eller röda leder med Jörgens softa stig som kontrast. Sista dagen innan hemfärd visade Egil mig och Pelle och ytterligare en Pelle en otroligt mullig tur på berget Väliste vid Trillevallens skidanläggning. Det är lite meckigt med två bilar och det var ett jäkla slit att knuffa cykel rakt upp i 40 minuter för att nå toppen men det var det värt. Jag fnittrade högt för mig själv inne i hjälmen flera gånger under nedfärden, så härligt flowig var stigen. Det ska inte ha varit sista gången jag hojar den. Stort tack Egil!
Grillning på Åre strand.
SX Trailen har funkat närapå oklanderligt hela tiden med endast ett byte av bromsbelägg i mekväg. Jag började nästan tro att beläggen var outslitliga men efter tre år fick jag till slut byta. Enda plumpen i protokollet är att 66:an började fukta lite på högra gaffelbenet så det är tydligen dags för nya oljepackningar. Men hur bra och mångsidig SX Trailen än är har jag dessvärre fått ett svårt sug efter en fullfjädrad downhillcykel. Bara för att se hur fort jag kan köra på en sån liksom. Det gör tyvärr ont i plånbokstrakten bara av tanken men kanske att jag kan få ihop nåt under vintern?

3 kommentarer:

 1. Vi missade Väliste men jag har börjat grunna på om man inte skulle fara tillbaka till Åre någon långhelg i September. Jag blev inte mätt.

  Å du ger fan i att skaffa riktig rigg, jag hänger ju inte med dig som det är nu och det är svårt att köpa sig snabbare nu. :D

  SvaraRadera
 2. Väliste måste du köra någon gång, gärna när det är så torrt som det var nu. Och ang "tillbaka till Åre någon långhelg i September": 6-7/9 kanske? Jag har börjat få perversa tankat om att anmäla mig till Avalanche Trophy-deltävlingen...

  SvaraRadera
 3. Efter konsultation av kalendariet ser det trångt ut att få in en Årehelg i september. Nästa år!

  Men jag tycker du ska köra Avalanche!

  SvaraRadera