Susnet

2008-09-15

Hemavan, söndag

Planen för dagen var att vara vid liften när den startar 10:00, köra till 12 och sen käka, duscha och börja köra hemöver. Men då vi vaknade tidigt och städade undan i stugan fortare än väntat hann vi med en bonustur innan liftåkningen!
Vi gick upp längs vandringsleden upp på Gäutavardo (startar precis utanför Tärnaby vid korsningen på E12 mot Norra Fjällnäs). Maken till rotstök har jag aldrig förr sett! Stigen var en veritabel orgie i rötter och stenar. För att hinna till liftstarten i Hemavan slutade vi vår promenad uppför lite innan vi nått toppen men hade ändå ca 200 höjdmeter av utförsåkning att se fram emot :-) Vi skrattade oss ner för stigen i de första solstrålarna för dagen. Helt fantastiskt!
Därefter lastar vi cyklarna på bilen igen och kör upp mot Hemavan. Efter en bit på vägen möts vi av denna syn:
Kort därefter åker vi in i dimman!
Väl framme i Hemavan lättar det och solen tittar återigen fram. Magnus lånar min SX Trail och vi kör Syterbäcken en gång till för att sedan avsluta denna helg med ett åk i den grävda Snobben.Det gick markant fortare för Magnus med SXT:n än med hans egen Kona hardtail. Dags att kitta upp sig kanske? ;-)

1 kommentar:

  1. Inte snällt att låna ut dyra cyklar så där! ;)

    SvaraRadera