Susnet

2008-11-02

Frostig knuffdownhill

I dag stack jag iväg och knuffdownillade lite innan det brakar lös med födelsedagsbesök hela eftermiddagen. Det var åtta grader kallt i går kväll men kring nollan och soligt mitt på dagen. Nattfrosten satt i och det var stenhårt i marken och alla pölar var frusna.
Frasande frusna löv utgjorde ljudkulis under transporten fram till det roliga.

Hela Mjösjön/Kocksjön hade ett tunt islager. Men behåll byxorna på Tobbe, isen var florstunn. Smärtsamt vackert. Och smärtsamt ljust för ögonen.

5.10:orna lämnade sitt karaktäristiska mönster på spången som leder över sundet mellan sjöarna.Halt trots magiskt gummi.

Längre upp på berget där det normalt alltid är fuktigt eftersom vatten kontinuerligt tränger fram ur mossan hade det bildats mullig svallis mitt på stigen.
Läge att ta ett spår lite bredvid stigen kanske?

Jag pustade på i två timmar och hade som sig bör riktigt skoj. Det är skönt att vara i skogen helt själv ibland. Knuffandet uppför var rena terapin med frasande frusen vegetation och soligt vackra vyer. Man får hålla igen en liten smula nerför bara så man inte frestar lyckan för mycket och blir liggande nånstans med trasiga kroppsdelar.

2 kommentarer:

 1. Du har inte satt på dina Freddies på Gloryn? Tänkte göra det på min snart, vi fick ju ungefär två decimeter blötsnö natten till fredag och den har ömsom frusit och töat över helgen.

  Tänker mig is och hårdfrusen snö i skogen nu, iaf. på morgonen.

  Sjöarna här i kring har börjat frysa, skulle inte alls bli förvånad om det går att åka skridsko på Malingarna. En sjö med en slingrande rullstensås i mitten, fin natur att åka i alltså. Men det blev aldrig av att kolla den i helgen...

  SvaraRadera
 2. Nä, inga Freddies än. Det är ju barmark och förhoppningsvis fortsätter det vara det ett bra tag till.
  Och jag undrar om inte Wet Screams funkar bättre i snön. Nåja, det hinner jag nog utvärdera när det blir vinter på riktigt, blä.

  SvaraRadera