Susnet

2008-11-25

Mer om Boxxer Race-modden

Då några stycken hört av sig angående detta så tog jag ikväll lite mått som kan vara bra att ha om man funderar på att fixa internt justerbar floodgate på sin Boxxer Race.
När avståndet från justerstavens ände till den tänkta muttern, vilket jag med mina mad Paint skillz har markerat som x, är 9,5 mm är floodgaten helt öppen. Med helt öppen menar jag att minsta lilla komprimering av Moco-tuben kommer att öppna en spalt mellan kompressionsjusterskivan och oljeportarna. Jag har satt muttern på 11 mm i min Boxxer vilket alltså gör att Moco-tuben måste komprimeras 1,5 mm innan floodgaten öppnas. Det låter inte mycket men jag misstänker att det krävs en hel del kraft för att komprimera plasttuben även bara 1,5 mm. Med den inställningen på floodgaten kan jag ratta på 4-5 klick lågfartskompression för att undvika brake dive men floodgaten öppnar vid snabbare rörelser som typiskt genereras av terrängen. Vill man ha floodgate som öppnar lättare så minskar man avståndet x och omvänt.
Observera att bilden är tagen med allt ute ur Moco-tuben. Muttern måste monteras med justerstaven på plats i tuben. Att mäta djupet görs enklast med stickdelen av ett skjutmått.

2 kommentarer:

  1. Egentligen borde man åka på samma komponenter som du, så man får så här fina tips. :)

    Ordverifieringen är: extuff, undrar om det är jag eller du som avses?

    SvaraRadera
  2. Tack :-)

    Extuff (som i fd tuff) är nog både du och jag... ;-)

    SvaraRadera