Susnet

2009-01-13

Slalom, 20 år senare

Joråsåatt...innan ikväll var det ganska precis 20 år sen jag åkte slalomlagg. Det var alltså med viss spänning jag klämde på mig en lånad utrustning. Skorna visade sig vara för stora men annars var det kanonprylar. Det visar sig att det är precis som med att cykla, har man väl lärt sig så kan man det (i någon omfattning i alla fall). Det tog ett gäng åk att komma underfund med hur det här med carvingskidor funkar...såna fanns inte för 20 år sen! Nu gör jag absolut inte anspråk på att ha bemästrat skärande svängar men de satt bättre och bättre ju längre kvällen gick. Backarna var superfint preppade så när jag väl slappnat av och börjat återlära mig att åka gick det att köra hur fort som helst (kändes det som i alla fall, det gick knappast jättefort). Hur kul som helst! :-)
Stort tack till Magnus och Johan för initiativet och trevligt sällskap!

4 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Skoj!

  För mig som åkt 'slalom' 5-6ggr i mitt liv är det precis tvärt om, det går bäst i början för då har jag fortfarande ork i benen och det går dit jag vill, ju längre jag åker ju sämre orkar benen. :)

  Carvingskidor är ju nästan fusk! ;)

  SvaraRadera
 3. Sist jag åkte slalom kom jag på att om man faktiskt lutar skidorna och inte bara tror att man gör det går det mycket bättre. ;)

  SvaraRadera
 4. Provade slaolm en gång för 25 år sedan. Friluftsdag med skolan i Yxbacken, lånade prylar och lång, lååång liftkö. Fattade aldrig tjusningen...

  BTW, ordverifieringen undog, är det katt?

  SvaraRadera