Susnet

2010-04-20

Fulpendlare deluxe

Under måttot "hellre praktisk än snygg" har min Marin Palisades Trail skändats färdigt (för den här gången). Stel gaffel, singlespeed och hydrauliska skivbromsar gör att underhållet blir tämligen lågt. Fullånga skärmar håller vatten och skit borta från både cykel och cyklist. Den bakre skärmen är till och med förlängd så att jag kan dra Lo med vår Trail Gator utan att eventuellt vatten och grus sprättar på honom.



Med Conti Sportcontact 1.3 ser skärmarna inte riktigt kloka ut men på vintern ska det ju rymmas dubbdäck. Sportcontact 1.3 var för övrigt inte roliga alls att kränga på fälgarna och jag ber till högre makter om att slippa laga punka i fält. Stödet sitter där för att underlätta vid till/frånkoppling av Los hoj när Trailgatorn används.



Med smalt, lågt styre och kort gaffel är bromsslangarna alldeles för långa och borde egentligen kapas men de får nog vara uppsnurrade som på bilderna. Efter massa år på breda riserstyren är det ruskigt ovant med det smala styret men det ger sig väl.

4 kommentarer:

  1. Ser funkis ut! Man borde egentligen ha en längre skärm frammåt på framhjulet men det ser klart myko ut då. =)

    SvaraRadera
  2. Svetto? Det krävs väl bockstyre eller åtminstone spd för det epitetet?

    SvaraRadera
  3. I ditt fall räcker det med smalt styre och smala slicks. :D

    SvaraRadera