Susnet

2007-07-30

Större hopp

Någon har gjort det jag velat göra men inte haft tid med: grävt hoppen på pumpslingan större. Nu är första hoppet rejält och i riktig dirt jump-stil, alltså en dubbel med brant läpp och landning. Riktigt mulligt blev det i alla fall och man får hyfsat med luft. Jag börjar bli någorlunda bekväm och avslappnad i hoppandet och experimenterar nu mest med olika kombinationer av pump och fart för att klara ett givet hopp. Det är fascinerande vilket brett spann av ingångsfarter man kan använda för att klara samma hopp genom att variera hur hårt man pumpar eller dämpar läppen. För att hålla mig avslappnad och mjuk i hoppen försöker jag följa Lopes/McCormacks råd och smyga in lite små tricks, vrida på styret här och en liten tweak där. Det funkar över förväntan att fokusera på något annat än själva hoppet när man är lite osäker och stel.

4 kommentarer:

 1. Jag blir så avundsjuk, så avundsjuk...

  SvaraRadera
 2. Hej. Hittade denna bloggen via länk i din profil på swebikers. Riktigt kul att läsa även om jag inte själv kör skogscykling:) Måste bara få fråga var stället du pratar om ligger. Verkar vara ett bra ställe att lära sig grunderna på då jag är väldigt novis då det gäller att hoppa jordhopp (endast street för min del).
  Olov, Piteå

  SvaraRadera
 3. Olov, din Bloggerprofil är inte publik så jag kan inte maila dig. Maila mig på mickegillarcyklar[AT]gmail[DOT]com istället.

  SvaraRadera
 4. Mailat nu iaf. Får hoppas att det kom fram :>

  SvaraRadera